Herfst- winter tip!!

Verstopt u uw teennagel(s) ook graag in de zomer!

bruin/groen/zwart van kleur * brokkelig * structuur nagel geribbeld * verdikte nagel * onprettige geur

U twijfelt of dit een “schimmelnagel” is.

intakegesprek alleen informatief: 15 minuten 

 

 

pact

Schimmelnagels of Kalknagels behandeling.

 

Kalknagels hebben eigenlijk niets met kalk te maken. Het is een schimmelinfectie die je nagels aantast, waardoor ze er kalkachtig uit gaan zien. Een kwart van de bevolking heeft wel eens last van deze hardnekkige schimmel. Iedereen heeft onschuldige schimmels op zijn huid. Ze zijn dol op vochtige, warme plekken en voelen zich dan ook prima thuis op onze voeten. Pas als zo’n schimmel de huid of nagels binnendringt en zich uitbereidt, heb je een infectie.

 

In ons lichaam tref je verschillende organismen en bacteriën aan. Normaal gesproken zorgen deze organismen en bacteriën ervoor dat je lichaam gezond blijft. Maar wanneer de balans verstoord raakt gaan deze bacteriën doorgroeien tot problemen gaan optreden. Dit kan zelfs in de nagels van je vingers of tenen voorkomen. Dan is er spraken van een nagelschimmel ofwel kalknagels de vakterm onychomycose. Vrijwel alle aandoeningen in de vinger- en teennagels worden hierdoor veroorzaakt. Dit is de meest voorkomende nagelaandoening. Veel vaker krijgt men last van kalknagels in de tenen dan in de vingers. Dit komt omdat bij de tenen sneller een schimmelinfectie kan optreden.

 

 

PACT® Schimmelnagel Therapie

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het na traject. In het voortraject moet eerst door uw voetenspecialist worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasisnagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT-behandeling starten.

 

 

PACT® behandeling

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun af gefreesd en opgeruwd.

Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof) Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van ca. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk. De PACT Schimmelnagel Therapie is pijnloos en heeft geen bijwerkingen.

 

 

Therapietrouw

Als de schimmel is gedood kan het nabehandeling-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt.

 

Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij zijn een aantal zaken belangrijk; uw voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen die tijdens de schimmelinfectie zijn gedragen, dienen dagelijks voordat deze worden aan getrokken, te worden ontsmet met een schimmelwerende spray. Ook is het aan te bevelen om in de eerste periode na de behandeling een antischimmel product op de nagel te gebruiken om deze zoveel mogelijk te beschermen tegen her-infectie.

Om de uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren is het gebruik van een speciale hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als Medisch Pedicure adviseer ik u hier graag bij. Alle producten die nodig zijn ter bescherming, zijn te verkrijgen op de praktijk.

Over het juiste gebruik van deze producten informeer ik u graag.

 

Herfst- winter tip!!

Verstopt u uw teennagel(s) ook graag in de zomer!

bruin/groen/zwart van kleur * brokkelig * structuur nagel geribbeld * verdikte nagel * onprettige geur

U twijfelt of dit een “schimmelnagel” is.

intakegesprek alleen informatief: 15 minuten 

 

 

Voet Buro is aangesloten bij: